Haags Belang wil dat pollers verdwijnen, meer sociale woningbouw en minder segregatie

DEN HAAG – In haar strijd om zetels binnen te halen bij de gemeenteraadsverkiezingen zet Haags Belang in op minder segregatie in de stad, ze wil dat de pollers op de Hoefkade en parallelweg verdwijnen en er moet meer sociaal worden gebouwd waarbij kwetsbare doelgroepen ook voorrang krijgen op de woningmarkt. Dat staat te lezen in het verkiezingsprogramma ‘Iedereen doet mee’.

Haags Belang is de partij van Abdoel Haryouli, die een paar maanden geleden nog lijsttrekker was van DENK, maar werd geroyeerd door het partijbestuur. Later concludeerde één van de leden van de beroepscommissie van DENK dat dat ten onrechte was gebeurd. Na het vertrek besloot Haryouli met een eigen partij deel te nemen aan de verkiezingen.

Nationaal Programma

De partij wil dat er een Nationaal Programma komt om de problemen in Den Haag Zuidwest aan te pakken. Volgens de partij kampt het ‘met multiproblematiek zoals armoede, schuldenproblematiek, veel inwoners met een zorgvraag met onvoldoende begeleiding en slechte woningen’. Hart voor Den Haag liet eerder eenzelfde wens horen voor het gebied.

Haags Belang wil verder gaan, naast Zuidwest pleit ze ook voor hulp middels een Nationaal programma voor Laak-Midden, Transvaal, Schilderswijk-West, Rustenburg en Oostbroek. ‘Deze wijken kampen met onder andere leefbaarheidsproblemen en veel misstanden in de particuliere woonvoorraad door onder andere uitbuiting van ongeregistreerde bewoners zoals arbeidsmigranten.’

Interview met Den Haag FM: Lees verder

Post a comment

Your email address will not be published.

17 − een =

Misschien bent ook u hier geïnteresseerd