Afvalproblemen stapelen zich op in oude volkswijken

 

De laatste tijd doen bewoners volop melding van afvalproblemen. Op social media zoals Twitter komen dagelijks berichten langs waarin bewoners hun beklag doen over onder andere overvolle afvalcontainers en straten die bezaaid zijn met afval.

Toen het aantrad, zegde het college extra geld toe voor investeringen in wijken die te maken hebben met leefbaarheidsproblemen. Bewoners merken daar tot hun eigen frustratie maar bar weinig van.

Het lijkt erop dat de gemeente Den Haag liever niet heeft dat burgers de problemen rond afval beeldend maken door onder andere foto’s te twitteren, want meldingen via social media worden niet meer opgepakt.

De gemeente verwijst door naar hun website. Wat natuurlijk absurd is want melden van afval moet gewoon laagdrempelig kunnen. Bovendien is een paar jaar terug in de gemeenteraad afgesproken dat bewoners op deze wijze afval kunnen melden.

Een aantal jaren geleden hebben bewoners van wijken zoals Laak, Transvaal en Schilderswijk voor het stadhuis gedemonstreerd en aandacht gevraagd voor de onderliggende problemen die hier vaak oorzaak van zijn (https://www.hartvannederland.nl/nieuws/afval-transvaal-getto-demonstreren). We zijn een paar jaar verder en nog steeds lukt het de gemeente niet om dit probleem op te lossen.

Een oproep aan het college: kom uw belofte na en investeer in de wijken met afvalproblemen! En: laat betrokken bewoners via social media zoals Twitter meldingen van blijven afval doen.

Post a comment

Your email address will not be published.

14 + veertien =

Misschien bent ook u hier geïnteresseerd